30/6 Dop för Melissa

Idag vankades det dop för Melissa och dagen blev jättelyckad. Melissa överröstade prästen med sitt ständiga babbel och somnade mitt i dopet, lagom till fotograferingen. Sötnosen vaknade sedan lagom när alla hade fikat.

RAAAWR

De senaste tre dagarna har jag jobbat hela dagarna. Vi klarade FOR (= full operation review) med marginaler, där konsulter tittade igenom allt i restaurangen som har med service, kvalitét och renlighet att göra. Helt ofattbart vilka krav de har på McDonald´s restauranger, men vi på Valla gjorde ett bra jobb. Jag har även varit en tiger och målat andra barn till allt möjligt under Familjedagen. Idag, söndag, är jag ledig och ska fota Melissas dop.
 

midsommardagen

Runt åtta dagen efter vaknade jag och trodde jag var i en "nära-döden-upplevelse". Allt pollen gjorde mig genomförkyld så jag kunde inte andas varken genom mina igentäppta näsan eller halsen som även den var igentäppt. Att jag, Erik, Felix och Linda trängdes i en liten stuga gjorde det inte mycket enklare för mig att andas, då det knappt fanns något syre haha.
 
På förmiddagen satt vi mest och spelade sällskapsspel - sega efter gårdagen. Folket började packa in väskor i bilarna och åka hem, medan jag och Eriks familj gick ut till en brygga för att fiska. Vi hann inte mer än komma dit innan lilla David på sex år fick fisk, dock lika stor som hans finger... Vi andra kämpade istället med en lurig fisk som var hos oss hela tiden. Fisken var smart och smaskade i sig masken, istället för att hugga tag så att vi kunde fånga fisken. Jag klagade på Erik att han gjorde fel och sur som han blev sa han att jag skulle säga hur man gjorde, lite idiotförklarande. Jag började bossa och självklart fick han upp fisken direkt. Ägd, Erik. Ägd!
 
Med lite mat i magen åkte jag och Erik hem. Vi hann inte mer än börja åka innan vi insåg att vi skulle behöva vara tvungna att laga kvällsmat eller äta på McDonalds. Lösning? Bjuda hem oss själva till min till mig där mami och papi lagade ihop suverän mat!

midsommarafton del 2 - kvällen

Tillbaka vid stugorna efter firandet sysselsatte sig vi "barn" med olika sporter. De tre "kärleksparen" delade upp sig tjejer och killar i en omgång kubb. Vilka vann? Såklart vi tjejer. Tyvärr gick det inte mycket bättre för killarna när de ville ha en revanch. Det enda killarna var bra på var att fuska.
 
Efter en vollybollmatch begav sig alla under 23 till badplatsen. Till och med jag lyckades checka av första doppet i år! Mer god mat serverades och sent på kvällen var det äntligen dags för den årliga femkampen! Vi körde med ett köpt spel som jag och Erik hade hittat i en City Gross-tidning och det var jätteroligt. Framåt midnatt var alla tävlingar över och ungdomarna + Eriks pappa dansade av sig i en lada fylld med människor och hög musik.

midsommarafton del 1 - dagen

I år firade jag midsommar ute på Eriks land med hans pappas familj och Eriks kusins familj (plus kusinernas flickvänner och Eriks farmor). Totalt var vi femton personer ute på landet som firade. Jag och Erik tog bilen fredag morgon och var framme strax innan tolv. När alla var samlade åt vi god midsommarmat i spöregnet, en riktig svensk sommar-känsla dök upp. Vissa åt vidare inomhus, andra satt kvar utomhus och Johan fortsatte äta under bordet...
 
Efter maten fortsatte firandet på ett ställe där alla andra som firade på landet samlades. Filtar, jordgubbar, tårtor, live-musik, dans runt midsommarstången och allt annat som en typisk svensk midsommar har att erbjuda.

en massa babbel som ingen annan än jag förstår, som ingen annan än jag bryr mig om

Ibland är det så oerhört skönt att bete sig som en riktig bitch. Bara få ut alla kommentarer som snurrar i huvudet. Jag har med tiden blivit bättre på att visa den sidan av mig själv, vilket kan speglas både possitivt men även negativt. Den otroligt sköna känslan av "Yes, jag sa det bara rakt ut i ansiktet på personen" får man även vara försiktig med att använda för ofta. Tillslut blir det en personlig attityd som växer till folks uppfattning av mig, inte bara någon fras som råkade slinka ur den lilla flickans mun. Men ibland är det så jädra skönt att bara visa folk att jag inte är sådär oskyldig som vissa tror. Jag må vara kvinna, men lite stake finns någonstans.
 
Sedan funderar jag även på en helt annan känsla som inte alls är sådär oövervinnerlig. Känslan av att låta hjärnan styra över de tankar som skapar en dyster stämning. Det centrum som får mig att tänka på saker som jag vet om kommer göra mig ledsen. Varför vill jag ändå fortsätta tänka i de spåren? Är det i hopp om att någon ska komma och trösta mig, eller dras jag till någon slags spänning över hur tankarna kommer fortsätta löpa? Eller är det så enkelt att jag låter mig själv må så som jag tror mig förtjäna?

Eriks student del 2 - studentmottagningen


Eriks student del 1 - utspringet

FLER BILDER PÅ FACEBOOK.
FLER BILDER PÅ FACEBOOK.

dagarna innan det officiella sommarlovet

I måndags hade vi brännbollsturnering i skolan. Jag fick någon kick och körde tre extramatcher (hoppade in hos andra klasser som inte hade tillräckligt med folk), vilket i slutänden visade att jag inte ens är en tiondel så otränad som jag trodde. Resultatet blev extrem träningsvärk ÖVERALLT. Bilder från brännbollsturneringen finns längst ner i inlägget och är lånade av Ida.
 
I tisdags gick jag som om jag vore gravid, hade fått en penis samt bajsat på mig. Tänk er synen när jag skulle resa mig upp efter ha suttit i 3h på Risk1... Ett mycket bättre intryck gjorde jag inte vid min första körlektion senare samma dag. På kvällen hade min klass och samhällstvåan mys vid Johannelundsbadet. Picknick, vollyboll, kubb och kortspelet UNO fick timmarna att rusa och skratten att flöda.
 

Igår, onsdag, hade jag körlektion medan de andra var på skolavslutning. Jag, Becca och Vickis spenderade sedan dagen i Valla där vi matade djur, i Vallarondellen med picknick och i Johannelundsbadet för lite latande.

min stora, långa kärlek

Jag må vara en jobbig jävel som går dig på nerverna, och jag må ta mer än vad jag ger. Men du står ut med mig och det beundrar jag. Du tröttnar inte ens på mig när jag själv tröttnar på mitt barnsliga jag. Någon längre text om min kärleksförklaring till dig behövs inte. Vi vet var vi har varandra och det räcker gott och väl.

begravning 7 juni


vecka 23

TISDAG: Var på Storan medErik, Ida, Becca och Rasmus för att senare träffa fler på Ågatan.
ONSDAG: Gick i skolan i 15min. Åt glass med Ida vid Domkyrkan innan Malin plockade upp oss med bilen och åkte ut till Ikano. På kvällen hade jag picknick med Bella och brummade runt i cab.
TORSDAG: Jobbade 06-15 (dubbelt betalt = 18h lön oyeah). Mysig kväll i trädgårdsföreningen på en filt med Erik, Ida, Becca och Elsa.
FREDAG: Begravning för farmor. Hemsk upplevelse men även en väldigt fin dag. Lyckades läsa upp min egenskrivna dikt högt inför alla utan att bryta ihop. Alla uppskattade dikten, vilket var genant att ta emot. Grym kväll hos Ida med Erik, Rasmus, Jonathan, alkohol och dans. Gick ner till stan och träffade folk innan vi gick upp till lägenheten igen med Alex, Timmy m.fl.
LÖRDAG: Jobb stod på schemat. Mamma bjöd mig och Erik på bio + snacks. Baksmällan 3 var grym!
SÖNDAG: Jobba jobba jobba.

TISDAG


ONSDAG:
 
TORSDAG:
 
FREDAG:
 
LÖRDAG:

i've been loved and hurt, both because of you


söndag, måndag, tisdag

I söndags hade jag min lediga jobbdag och tänkte ta vara på den med David. Jag mådde dock så dåligt att jag slutade svara på hans sms, låg i sängen och stirrade in i väggen samtidigt som donken-ljuden ekade i huvudet. Det slutade med att jag sov bort hela dagen.
Igår hade vi orientering och friluftsdag i Valla med alla tvåor. Jag var helt säker på att vi skulle komma vilse då jag varken hittar någonstans eller kan läsa karta och kompass. Men faktum är att det faktiskt var jag och Ida som ledde gruppen till alla kontroller, high five mate. En mils promenad under den dagen kändes av under jobbpasset. Dock var det ett grymt kvällspass, allt tack vare mina kära medarbetare!
Idag är jag ledig, likaså imorgon. Jag klarade mig nämligen precis ifrån resursdagarna, thank God.

Balen 2013 Berzan, Folkunga, JB - del 2

VARNING: Tro inte att jag bara lägger upp bilder där alla är jättevackra. Jag är en alldeles för hemsk person!

Balen 2013 Berzan, Folkunga, JB - del 1

Började morgonen på jobbet för att hetsa igenom ett pass. Fixade iordning mig lite snabbt för att sedan åka ner till stan och möta upp Eriks släkt för att se när fina Erik och Elsa dansade bal. Vi satt i en loge så jag fotade vad jag kunde utifrån situationen.

RSS 2.0